Gongbad

Gongbad met klankschalen op vrijdagavond 30 september 2022

 

Ervaar het helende effect van een avond met gong EN klankschalen

Op vrijdag 30 september van 19.30 – 21.30 uur is er weer een avond met een lange gong sessie van 45 minuten. De gong wordt al eeuwenlang gebruikt als helend instrument. Bronnen beschrijven dat het gebruik van de gong zelfs terug gaat naar 1.600 jaar voor Christus.Het live ondergaan van een klankbad is heel anders dan het thuis luisteren naar een opname van een gong of klankschalen. Dit komt omdat het instrument wanneer het bespeeld wordt analoge golven de ruimte in stuurt, zonder dat deze digitaal gefilterd worden. Je lichaam krijgt zo de kans om de trillingen direct te ervaren en hierop te reageren.

  • De geluiden hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel, lichaam en geest, waardoor je je diep ontspannen en gerevitaliseerd voelt. Met klank kom je dichter bij jezelf. Het wordt een bad genoemd omdat de klanken je aan alle kanten omspoelen, je kunt je er alleen aan overgeven. Wat zijn de voordelen van een klankbad:
  • je bloed gaat beter stromen, wat te zien is in een levende bloedanalyse op YouTube, volg hiervoor deze link: https://www.youtube.com/watch?v=yUNqN0G-7Zw&t=6s Dit betekent een activatie van je immuunsysteem.
  • het helpt je gedachten en zintuigen tot rust te brengen, vermindert daardoor je stresshormonen en draagt bij tot een diepere slaap
  • het verlaagt je bloeddruk doordat je hartslag omlaag gaat en je rustiger gaat ademen
  • de geluiden van de gong beïnvloeden direct je brein. Je brein komt in een lagere frequentie terecht de zgn alpha of theta breinfrequentie waardoor je veel dieper kunt ontspannen. Alpha golven zijn stressverlagend en Theta golven worden geassocieerd met diepe meditatie, hypnose en REM slaap vandaar dat je levendige “dromen” kunt ervaren tijdens een gongbad. 
  • Je angstgevoelens kunnen afnemen omdat het zorgt voor meer activiteit in je pre-frontale cortex waardoor je angstcentrum (amygdala) geremd wordt
  • tijdens een klankbad kunnen oude emoties omhoog komen en verwerkt worden. Zolang je rustig blijft ademen is dit een fijne vorm om emoties te verwerken
  • het kan je helpen pijn te verlichten doordat je zo volkomen ontspannen bent

We starten de sessie met een paar (yoga)oefeningen om je lichaam op te warmen en ademhaling om je te verbinden met je innerlijke klank en echt aan te komen in de ruimte. Na het gongbad en de stilte sluiten we af met een klankschalen sessie. Tijdens het klank bad ontspan je op je yogamat. Je kunt extra dekens of kussens meenemen om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. Trek ook gemakkelijke kleding aan.

vrijdag 30 september van 19.30-21.30 uur. Kosten: 20 euro p.p. (studenten of U-pas 13 euro p.p. of wat je kunt missen). Stuur een mail naar info@kundaliniutrecht.nl om een plek te reserveren of schrijf je in via het rooster. De locatie is: centrum Mandira op de Maliebaan 70 Utrecht. Je ontvangt de dag van te voren alle gedetailleerde informatie.

Op vrijdag 9 december staat de volgende gongavond gepland

 

 

 

gong

“By cleansing your mind your soul will shine through” 

Yogi Bhajan

Zin om een gongbad met klankschalen 
te ervaren?

 

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT