Kundalini thema van de maand…

oktober

herfst!

De herfst is het einde van de levenscyclus waarin alles om ons heen afsterft en naar binnen keert, als voedingsbodem voor iets nieuws. Het is het seizoen van loslaten en je energie gaat zich meer naar binnen richten. Het is ook tijd om te kijken wat we kunnen oogsten en waar we mee verder willen gaan. De herfst wordt gedomineerd door het element metaal.

Qua gezondheid krijgen de longen, de dikke darm en de huid het lastig. De darmen helpen bij het proces van uitscheiden en loslaten, de longen staan in open verbinding met buiten en hebben in deze periode wat minder energie waardoor ze gevoeliger zijn voor virussen en bacteriën (logisch dat je wat gemakkelijker verkouden kunt worden of griep kunt krijgen). Je huid kan gevoeliger zijn, droger b.v. en meer schilferen. Je immuunsysteem is wat zwakker.

Niet alleen fysiek maar ook emotioneel betekent het metaalelement dat je gemakkelijker vatbaar bent voor invloeden van buitenaf zoals kritiek van anderen, boze woorden, opdringerige mensen. 

Het is daarom van belang lief voor jezelf te zijn deze maand, maak bewust de overgang naar het nieuwe seizoen mee, wees dankbaar voor wat je hebt ontvangen. Ga wat eerder naar bed, drink  thee met gember om jezelf te verwarmen en versterk je immuunsysteem met yoga. Er zijn deze maand krachtige mantra’s die je kunnen ondersteunen zoals de helende mantra ra ma da sa, de mool mantra of de ek ong kar, sat gur prasad. Dit en meer zal aan bod komen in de lessen van deze maand !

 

“By cleansing your mind your soul will shine through” 

Yogi Bhajan

Zin om Kundalini Yoga
te ervaren?

 

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT