Vanaf woensdag 16 september staat iedere week de yogische anatomie centraal en dan met name de chakra’s. Vanuit yogisch standpunt zijn er verschillende energie├źn die samenkomen in energiecentra (chakra’s) in de mens. Chakra’s kan je zien als energiewervelingen (in het sanskriet is chakra = wiel/cirkel), die verantwoordelijk zijn voor bepaalde delen van de lichamelijke gezondheid en processen in de ziel en geest. Aan de hand van de holistische chakraleer kunnen vrijwel alle levensaspecten worden aangesproken. In de lessen concentreren we ons op de acht hoofdchakra’s. Zeven zitten gelijkmatig verdeeld langs de wervelkolom en hebben een relatie met specifieke plaatsen in het stoffelijke lichaam. Het achtste chakra, de aura, omgeeft de mens en is het, voor het oog onzichtbare, electromagnetische veld van het lichaam.

Vanaf maandag 21 september staan op de maandagen meer de westerse anatomie en fysiologie centraal met daarin yoga en meditaties die het bloedcirculatie-, ademhalings-, zenuw-, en endocriene systeem, het zenuwstelstel en het immuunsysteem stimuleren.

Beide systemen liggen natuurlijk heel dichtbij elkaar, overlappen elkaar zelfs maar zijn ingestoken vanuit een ander gezichtspunt. Kom en ervaar wat de yoga met je doet.