Thema: flexibele rug

februari/ maart 2024

Cursus flexibele rug

 Eén van de meest voorkomende fysieke klachten is rugpijn, veroorzaakt door een verkeerde houding, overbelasting of stress. Maar er is hoop! Kundalini yoga is bij uitstek geschikt om rugklachten te verminderen en te voorkomen. We gaan in deze themalessen ons helemaal focussen op de rug: kriya’s die specifiek gericht zijn op het bevorderen van een flexibele rug, tips voor een goede houding en we behandelen het belang van goede ontspanning. Naast de fysieke kant van slechte houding tot een verkeerde beweging liggen de werkelijke oorzaken van rugpijn  vaak dieper. Bijvoorbeeld emotioneel. De onderrug is namelijk de plek van je onderste drie chakra`s. Dat gaat over overleven, plezier/seksualiteit en wilskracht. De basis. De bovenkant van je rug en je nek hebben vaak te maken of jij je laat ondersteunen en je verbonden voelt of draag je letterlijk, heel alleen, de wereld op je schouders. In de lessen meer hierover.

Daarnaast heeft Kundalini Yoga ook een psychologisch element in zich, je kunt pijn op heel veel verschillende manieren ervaren en dat is meer werken met je mind. Lees dit artikel als je wilt weten hoe een neurochirurg hiernaar kijkt. https://goop.com/wellness/health/a-neurosurgeon-on-why-kundalini-yoga-is-good-for-your-spine/ .

In deze cursus krijg je meer inzicht over wat je zelf kan doen om jouw eventuele rugklachten te verminderen en hoe je een flexibele rug kan behouden. Overigens hoef je geen rugklachten te hebben om aan deze cursus mee te doen, want juist voorkomen is beter dan genezen 😉. Schrijf je nu in!

Vanaf 29 februari 4 lessen op donderdag van 20.00-21.30 uur. Locatie: Avanturijn, Voetiusstraat 3 

Lesdata: 29 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart 

ontspannen yoga houding

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT