Kundalini thema van de maand…

maart 2020

De weg naar meer Veerkracht

We hebben niet altijd in de hand van het leven ons brengt. Het kan zomaar stortregenen terwijl jij naar buiten ging zonder jas, je promotie gaat ineens niet door, je wordt geveld door ziekte.

Waar we wel invloed op hebben is hoe we omgaan met die tegenslagen. Wie veerkrachtig is gaat tegenslagen en uitdagingen zien als mogelijkheden. Veerkracht helpt je te herstellen van trauma en verliezen. Veerkracht bevordert ook uiteindelijk je gevoel van geluk, liefde en vrede.

Wat helpt je bij veerkracht ? In ieder geval je vermogen om rustig te blijven en moedig in het leven te staan. Moed als een diepe vastberadenheid wanneer je voor uitdagingen staan. Het herleven van mooie, gelukkige momenten en vooral je bewust te zijn en stil te staan bij momenten die een warm gevoel bij je oproepen.

Het is je brein stimuleren en de connectie van bepaalde gebieden in je hersenen (bv de verbinding tussen de amygdala en de pre-frontale cortex) te activeren. Het is zeggenschap over je leven hebben door initiatief te nemen. Het is ook van belang uit je stresszone te blijven en je zenuwstelstel krachtig te maken (dus vooral para-sympatisch zenuwstelsel). 

Veel mooie meditaties en kriya’s dus om naar uit te kijken deze maand.

We zien jullie graag bij de lessen

 

“By cleansing your mind your soul will shine through” 

Yogi Bhajan

Zin om Kundalini Yoga
te ervaren?

 

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT