Op zaterdag 7 april is er een workshop “groen detoxen ” als aftrap voor een groene week.Hierin wordt uitgelegd hoe je “het groene voedingspatroon” van Yogi Bhajan gebruikt om te detoxen, aangevuld met informatie uit de natuurvoedingsleer. De workshop gaat vooral in op de voeding en de effecten ervan op je lichaam. Je krijgt tips en recepten met een boodschappenlijst, we doen wat lichte yoga oefeningen en een korte meditatie. Oefeningen die je gedurende de week ook kunt blijven doen.

Gedurende de week van 9 tot 14 april staan ook de yogalessen in het teken van de groene week. Ontdek en ervaar hoe het is om een paar dagen of een hele week alleen groen te eten.

Wat is een groene week?

De basis is een gezond voedingspatroon met veel groene groenten, aangevuld met bonen, zaden, peulvruchten en groen fruit…Het is heel eenvoudig en je kunt zoveel eten als je wilt, als het maar groen is (geen groene winegums). De week wordt aangevuld met Kundalini yogaoefeningen om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en ondersteunende meditaties. Het is fijn als je liefdevol met jezelf omgaat deze week (sauna, massage, op tijd naar bed enz.). Als je geen zin hebt in yoga of meditatie dan concentreer je jezelf op de voeding.

Wat doen groene groenten met je lichaam?

Het lijdt geen enkele twijfel dat groene bladgroenten een van de beste dingen zijn die je kunt eten. In de eerste plaats bevatten ze veel vitamines en mineralen, zitten ze b.v. vol magnesium. In de tweede plaats bevatten groene groenten extreem veel onoplosbare vezels, die je darmen herstellen en schoonmaken. In de derde plaats bevatten ze het ongebruikelijke suikermolecuul SQ dat kolonisatie van de darmen door slechte bacteriën afremt en goede bacteriën laat gedijen. In de vierde plaats krijg je heel veel chlorofyl binnen. Chlorofyl heeft een vergelijkbare samenstelling als hemoglobine, wat maakt dat je lichaam veel beter zuurstof opneemt en zorgt dat je goede darmbacteriën gaan groeien, waardoor je jezelf energieker en fitter voelt. En, het kan niet op; ze zijn basisch waardoor het ontstekingsremmend werkt.

Het groene eten is goed in te passen in een werkdag en geen probleem als je een gezin hebt, het vergt alleen wat planning van de boodschappen.

Je wordt er niet moe van, integendeel, je krijgt meer energie. Het kan wel zijn dat je de eerste dagen last hebt van ontwenningsverschijnselen als je normaal bv veel koffiedrinkt of suiker eet. Je eet de hele week dus glutenvrij, veganistisch en zonder toegevoegde suiker…

Na deze week merk je wat een gezond voedingspatroon doet met je lichaam en is het eenvoudiger om (kleine) aanpassingen in je voedingspatroon in te passen, wat zeker helpt als je last hebt van bv opgeblazen gevoel, pijn in je buik of maag, chronische ontstekingen, diabetes 2, hoog cholesterol, huiduitslag zoals eczeem, astma enz.

Speciaal aanbod: nu met massage

Het is extra fijn als je jezelf deze week verwent met een ondersteunende massage, die het  ‘ontgiften’ stimuleert en lichaam en geest ontspant. Door de aanraking verbetert de circulatie van bloed, lymfe en energie. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en je spieren, bindweefsel, huid en organen herstellen sneller. Door de massage ontspannen je spieren en ook je geest komt tot rust. Alles gaat weer ‘stromen’ en je voelt je energieker. De massage van 60 minuten wordt gegeven door Rianne Zandee, zij heeft een eigen praktijk in Tuindorp en in combinatie met de workshop heeft zij een extra aantrekkelijk tarief. Voor het maken van een afspraak (ook ’s avonds) in de week van 9-13 april kun je bellen: 06-24532408 of mailen naar info@jelichaamspreekt.nl.  Kijk voor meer informatie op www.jelichaamspreekt.nl.

 

Wat, hoe en waar:

Er zijn verschillende opties:

Alleen workshop op zaterdag (en terugblik op donderdag) is 25 euro inclusief groene lunch met verschillende groene gerechten met recepten

Workshop, lunch en massage (in de week zelf te boeken) 50 euro

Workshop zaterdag zonder lunch 15 euro

De yogalessen zijn 12.50 per stuk (of je kunt je kaart gebruiken) en zijn op maandag, woensdag en donderdag.

Op donderdag is er om 19 uur, voor de les, een korte terugblik en tips vanuit de natuurvoeding zodat je een idee hebt wat je verder kunt doen om bepaalde elementen vast te houden. Je wordt de gehele week ondersteund met recepten, je krijgt een boodschappenlijst en we delen informatie via mail.

Adres: Sweelinckstraat 31 tijd: zaterdag 10 – 13 uur (incl. lunch), donderdag 19- 20 uur

Voor meer informatie of om je op te geven:  info@kundaliniutrecht.nl 

Hopelijk tot ziens,

Caroline