Aquarian Sadhana

Aquarian (Group) Sadhana “All for One, and One for All”

Iedere een na laatste zaterdag van de maand organiseren we samen met andere Kundalini yogadocenten uit Utrecht en omgeving een sadhana op zaterdagochtend. We starten starten vroeg ( om 5 uur) , omdat de uren voor zonsopgang (de ‘ambrosial hours’) de beste zijn voor meditatie. Dit heeft onder meer te maken met de stand van de zon ten opzichte van de aarde, waardoor de energie die we ervoor terugkrijgen op zijn puurst is. Er is bovendien voor zonsopkomst veel prana (levensenergie) in de lucht en omdat de meeste andere mensen nog slapen is het een magische tijd zonder verkeersdrukte en afleiding door laptops en mobiele telefoons.

De volgende dagen dit seizoen zijn: 20 oktober en 17 november 2018

Hoe ziet de Aquarian Sadhana eruit?

We starten om half 6 met yoga oefeningen, gevolgd door een korte ontspanning.

De echte liefhebbers kunnen er ook om 5 uur zijn voor het reciteren van de Japji Sahib: the song of the soul. Dit is van de vijf heilige teksten van de Sikhs. Door met open hart te mediteren op de klanken en betekenis van de Japji, zorg je ervoor dat je ziel ontwaakt.

De yoga wordt gevolgd door verschillende meditaties van totaal 62 minuten, waarbij we zeven verschillende mantra’s chanten.

Daarna is er thee met iets lekkers (rond half 8 zijn we klaar).

Dit zijn de mantra’s voor de Aquarian Age:

1. Morning Call (The Adi Shakti Mantra, Long Ek Ong Kars)

Opent alle chakra’s voor de Kundalini energie.

2. Waah Yantee, Kar Yantee

Deze mantra versterkt je intuïtie.

3. Mul Mantra

De basis van alle Kundalini mantra’s. Stemt je af op je levensbestemming.

4. Sat Siri, Siri Akal

Geeft de kracht om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen.

5. Rakhe Rakhan Har

Geeft bescherming tegen alle negatieve krachten, binnen en buiten jezelf, die je ervan weerhouden je ware levensbestemming te volgen.

6. Wahe Guru Wahe Jio

Geeft een ervaring van extase, kalmeert de negatieve mind, geeft mentale balans

7. Guru Ram Das Chant

Opent het hartchakra.

Je kunt op spotify verschillende afspeellijsten vinden onder de naam aquarian sadhana.

Yogi Bhajan over de Group Sadhana:

Your body is the temple of God, and your soul is the Divine Guru within. So, you get up in the morning, meditate, chant the mantras, do the exercises, call on your spirit, regulate the breath, and you get together in group consciousness. In that way you help each other. Group consciousness in morning sadhana is to help each other.  If, in this whole group, one person opens up to God just once, we will all be blessed in his openness. That is what matters. If one has walked into sadhana with heart and soul in a prayerful mind, we will all benefit. That is the power of the group sadhana.”