Kennismaking

4 lessen voor 40 euro

Kennismakingscursus in september en januari

Kundalini Yoga staat bekend om zijn transformerende werking, het bouwt fysieke kracht en uithoudingsvermogen op en verbetert cognitieve functies, emotionele fitheid en spirituele verbinding. Veel mensen beschrijven de ervaring als opwindend, euforisch en krachtig. Iedere les is anders; van naar binnen gericht en rustig tot heel krachtig met veel beweging of zelfs dans. Daarom is het ook zo fijn om met een serie van lessen te ontdekken of deze vorm van yoga bij je past. 

In deze vorm yoga ligt de nadruk vooral op de beweging en transformatie van energie. Er is geen enkele vaste serie. In plaats daarvan richt de yoga zich op kriya’s, een set van oefeningen, die elk een specifieke reeks yogische technieken en meditaties zijn om een specifiek resultaat in bewustzijn te creëren. Dit kan iets heel concreets zijn (zoals een betere spijsvertering) of iets meer etherisch (zoals een open hart). Elke kriya (wat “actie” betekent in het Sanskriet) wordt geleverd met nauwkeurige instructies en omvat meestal de volgende technieken, de vaste bouwblokken van een les:
Asana: lichaamshoudingen, vaak in beweging, veelal gericht op de soepelheid van je rug

Mudras: handposities

Pranayama: ademhalingsoefeningen; van vuurademhaling tot lange diepe ademhaling

Mantra’s: intentionele, herhaalde klanken, in Gurmurki, Sanskriet of Engels. De vibraties hebben effect op je lichaam en geest

Bandhas: inperking van een bepaald gebied van het lichaam waardoor je de energie stuurt en verdeelt over het lichaam

Drishti: de focus van de ogen, met effect op het brein

Shivasana: ontspanning aan het einde van de oefeningen

Je krijgt uitleg over de verschillende aspecten en oefent ermee, natuurlijk ervaar je ook de kracht van een kriya en meditatie. Je leert ook iets over de filosofie van KY, wat de yogische leefstijl inhoudt, het belang van verbinding, met jezelf voor richting en vertrouwen in je intuitie, maar ook met elkaar en met de “oneindigheid / universum”.

De kriya’s en meditaties zijn veel specifieker dan in een reguliere flow-klas, en niet zozeer gericht op heel goed houdingen doen.  De kriya’s bestaan uit een specifieke reeks oefeningen die energie genereren, organiseren en je naar een specifieke energetische toestand brengen – met name een van groter bewustzijn. Meditaties binnen Kundalini Yoga zijn veelzijdig. Je kunt de eenvoudigste vormen doen, zoals ademhalingsoefeningen of eenvoudige mantra, of meer uitgebreide meditaties waarbij er een specifieke ademhaling, mantra en mudra is die allemaal samenwerken om verschillende aspecten van de geest en het lichaam in evenwicht te brengen.

Zowel voor nieuwelingen of mensen die gewoon iets meer willen weten over wat ze doen. Vier lessen voor 40 euro, vier donderdagen van 20.00 – 21.30 uur inclusief thee en de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. In vier lessen kan je echt het verschil ontdekken. Kom kijken of het bij je past, laat je beeld los wat yoga is, Kundalini yoga is anders.

Data:
18 januari 2024 – 8 februari 2024

Je kunt je inschrijven bij Momo yoga en zelf de vier lessen boeken. Of stuur een mailtje naar info@kundaliniutrecht.nl.

“By cleansing your mind your soul will shine through” 

Yogi Bhajan

Geef je op voor deze kennismakingscursus

40 euro voor 4 lessen

 

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT