Over de les

Elke les van 1,5 uur heeft andere inhoud maar wel een vaste opbouw. Vaak werken we met een maand thema. De lessen zijn los te volgen. 

ELEMENTEN

Zo ziet een Kundalini Yoga les er uit

Intunen

Dat doen we met 3x Ong Namo Guru Dev Namo (I bow to the divine teacher within)  en 3x Aad Guray nameh, Jugat Guray Nameh, Sat Guray nameh, Siri Guru Devay nameh (Protection mantra). 

Ademhaling & warming up

Om nog dieper te zakken in de les en om je voor te bereiden op de Kriya beginnen we meestal met wat ademhalingsoefeningen (Pranayama) en een warming up.

Kriya

Dit is een set van oefeningen waarin we  lichaamshoudingen (Asana’s), handhoudingen (Mudra’s), ademhalingsoefeningen (Pranayama) en Mantra’s combineren. Elke oefening houden we 1-11 minuten aan. Elke Kriya heeft een bepaald doel (bv meer energie). 

Diepe ontspanning

Geen les zonder diepe ontspanning. Je wordt uitgenodigd om te komen liggen op je mat in Savasana (lijkhouding) zodat alles wat je net hebt ervaren kan integreren. 

Meditatie

Na de diepe onstpanning delen we een meditatie. Vaak chanten we een specifieke mantra die bij het thema van de les past. 

Afsluiten

Dat doen we met 3x Long Time Sun & 3x Sat Nam (Truth is My Name, My Identity) te chanten. 

Thee

Daarna drinken we nog graag een kopje Yogi Thee en is er altijd de mogelijkheid om vragen te stellen en je ervaring te delen. 

”Body is not all. Mind is not all. Spirit is not all. All three make the sense.”
Yogi Bhajan

VEELGESTELDE VRAGEN

Handig om te weten

Wat moet ik meenemen naar een Kundalini Yoga les?

Er zijn yogamatten en meditatiekussens aanwezig. Verder is het handig om soepel zittende kleren aan te doen, een dekentje mee te nemen voor de ontspanning en een flesje water. 

Kan ik Kundalini Yoga les volgen als ik ongesteld ben of zwanger?

Jazeker kan dat. Als je in de eerste dagen van je cyclus zit dan raden we Breath of Fire (Vuur ademhaling) af omdat er al zoveel gebeurt in je lichaam, je kan dan Long Deep Breathing doen (diepe ademhalingen).

Ben je zwanger? Geef dit aan bij de docent. Sommige oefeningen worden afgeraden. Lees hier meer over hoe je Kundalini Yoga kan beoefenen tijdens je zwangerschap.

Luister in ieder geval altijd naar je eigen lichaam. 

Is Kundalini Yoga veilig?

Het beoefenen van Kundalini Yoga is in principe veilig wanneer je dit op een gedoceerde manier doet, lessen volgt bij een gecertificeerde docent en altijd naar je eigen lichaam luistert. 

Als je iets ervaart wat niet prettig voor je is geweest dan kan je dit altijd delen met de docent. 

Zin om Kundalini Yoga 
te ervaren?

COPYRIGHT 2018 KUNDALINI YOGA UTRECHT | ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY & COOKIE STATEMENT