Groene reinigende week

In April starten we weer met een groene week, schrijf je nu alvast in

doe mee met de groene week van 6 tm 12 april 2019, startend met workshop op 6 april

Groene week

Deze groene week is ongeveer het best wat je voor jezelf kunt doen zo in het voorjaar. De week start met een workshop waarin wordt uitgelegd hoe je “het groene voedingspatroon” van Yogi Bhajan gebruikt om je systeem rust te geven, aangevuld met informatie uit de natuurvoedingsleer. Je maakt in de week gebruik van een groen mono-dieet dat oorspronkelijk uit de Ayurveda komt. Het groene dieet ondersteunt het natuurlijke ontgiftingsproces in je lichaam en voedt je organen, je huid en je klieren. De workshop gaat vooral in op de voeding en de effecten ervan op je lichaam. Je krijgt voedingsadviezen en recepten met een boodschappenlijst, we doen een yoga set die je kan ondersteunen in de week en een korte meditatie. We sluiten de ochtend af met een gezonde groene lunch, met allerlei ideeën voor gerechten.

De basis is een gezond voedingspatroon met veel groene groenten, aangevuld met groene linzen, zaden, kruiden en groen fruit…Het is heel eenvoudig en je kunt zoveel eten als je wilt, als het maar groen is (geen groene winegums). De week wordt aangevuld met (Kundalini) yogaoefeningen om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en ondersteunende meditaties. Je kunt ook een ondersteunende massage volgen, meedoen met een gezamenlijke avondmaaltijd en je ontvangt de gehele week ondersteunende tips en informatie over voeding. Het is fijn als je liefdevol met jezelf omgaat deze week (sauna, massage, op tijd naar bed enz.). Groen is ook de kleur van het hartchakra en voor helende energie. De week geeft je dan ook de kans om met zachtheid naar jezelf te kijken en te ervaren wat o.a. je relatie met voeding is.Schrijf je hieronder in voor meer informatie.

 

Klaar voor de uitdaging?

Kosten gehele programma 55 euro (workshop, begeleiding via mail, yoga lessen en lunch)

Kosten workshop en begeleiding en lunch 45 euro

Kosten workshop en begeleiding 35 euro

Alleen online begeleiding en informatie 10 euro

Testimonials

de ervaringen van vorige deelnemers

Een inspirerende en uitdagende week waar ik eerst sceptisch tegenover stond maar mij nu heel goed over voel, volgend jaar wat langer. Billie

Ik was blij met de enthousiaste en vriendelijke benadering van de week. Veel gemakkelijker dan ik dacht en ik voel me stukken fitter.
Rianne

Wat een waardevolle ervaring, ik had nooit gedacht dat ik me zoveel energieker en vrolijker zou voelen alleen door mijn voeding aan te passen. Ik vond de week goed vol te houden al waren de eerste dagen wat zwaar.

Julia

Het heeft me inzicht gegeven in mijn eigen eetgewoonten en me alternatieven geboden om patronen te doorbreken. Ik heb veel nieuwe recepten kunnen proberen en ervaren wat voeding op energie niveau met me doet Esther

Gedurende de week van 9 tot 14 april staan ook de yogalessen in het teken van de groene week. Ontdek en ervaar hoe het is om een paar dagen of een hele week alleen groen te eten.

Voordelen van het groene groenten eten

bevatten veel vitamines en mineralen, waaronder magnesium

 

bevatten veel onoplosbare vezels wat zorgt voor gezonde darmen

 

bevatten het suikermolecuul SQ wat zorgt voor groei van gezonde bacteriën in je darmen

 

je krijgt veel chloropyl binnen vergelijkbaar met hemoglobine in je bloed waardoor je lichaam meer zuurstof opneemt

 

je brengt je lichaam weer in balans

 

je geeft je systeem rust en herkent wat voeding doet met je lichaam en je mind

 

de week zet je aan tot een verandering in je voedingspatroon

 

als randeffect kan je wellicht nog een paar kilo kwijt raken

 

“It’s not that we don’t know good food, we do know. We don’t eat to be healthy, we don’t eat to live, we eat for taste. We love junk and then we end up being junk. Don’t make your body a junkyard or a graveyard.

Yogi Bhajan

Nieuwsgierig meld je dan aan voor meer informatie:

 

11 + 13 =

COPYRIGHT 2019 KUNDALINI YOGA UTRECHT | PRIVACY & COOKIE STATEMENT